Čerstvý český kmín 100g

78 Kč

Původní odrůda dvouletého kmínu, vysoce aromatická. Nesmí chybět v chlebu ani ve vařených bramborách. Kmín máme od pana Jonáka z Olejového mlýna Petráveč na Vysočině.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Češi jsou největšími konzumenty kmínu v Evropě a zároveň jedním z největších producentů. Silným konkurentem je mu jednoletý kmín pěstovaný v Polsku, Finsku či Kanadě. Největší rozdíl mezi těmito druhy je v chuti a také v podílu aromatických silic – ten je u českého dvouletého kmínu vyšší. Český kmín je od roku 2008 držitelem chráněného označení původu v rámci EU. A proč se kmín dává do chleba? Zlepšuje chuť, povzbuzuje trávení a zabraňuje nadměrnému nadýmání, které by mohl čerstvý chléb způsobit. Kmín je zásadní i při vaření brambor, neutralizuje totiž solanin – toxickou látku, kterou brambory obsahují (zvlášť v zimě, kdy začínají klíčit).

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení