Sušená a zauzená roštěná z čestru 100g

198 Kč

Sušená a zauzená roštěná prémiové kvality z masa jalovic a volů českého strakatého skotu

Sušenou a zauzenou roštěnou (Cecina de Leon) vyrábíme u nás v Amase podle receptury inspirované starými italskými a španělskými postupy. Nízkou roštěnou z čestru nasolíme a po třech týdnech opláchneme suchým červeným vínem. Víno spláchne z povrchu sůl a sníží pH (maso okyselí a tím i dezinfikuje), čímž zároveň podpoří fermentaci. Roštěnou pověsíme na háček, a až přirozeně oschne, zaudíme ji studeným kouřem a 3 až 4 měsíce pozvolna sušíme. Sušenou roštěnou pro vás pak už jen nakrájíme na tenké plátky, abyste si ji mohli vychutnat kdykoli a kdekoli!

Sušenou a zauzenou roštěnou si nejlépe vychutnáte natemperovanou na pokojovou teplotu, zvýrazní se tak její delikátní chuť a vůně hovězího. Je výbornou společnicí k vínu, zrajícím sýrům a pečivu. Hodí se také do sendvičů a využití najde i při vaření pokrmů z klasické italské a španělské kuchyně.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +8 do +15 °C.

Fermentovaný trvanlivý masný výrobek
Složení: hovězí nízká roštěná, dusitanová nakládací sůl,  ČERVENÉ VÍNO, siřičitany, konzervant(E250)
Na 100g výrobku bylo použito 127g masa.
Výrobek bez lepku. 

Výživové údaje na 100 g
Energie 1879 kJ / 444 kcal
Tuky 35 g
z toho nasycené mastné kyseliny 11,6 g
Sacharidy 9,3 g
z toho cukry 0,5 g
Bílkoviny 23 g
Sůl 4,1 g

Český strakatý skot

U nás v Amase pracujeme s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců s jinými plemeny. Jde o původní české plemeno, které tvoří asi polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno chované na mléko a maso. Farmáři nám vychovávají jalovice a voli tak, aby byly dostatečné zmasilé a vytvořila se jim tuk pod kůží a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání a zejména staření.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola